Arki ja vierailut

Aikataulu

5.15 Herätys
5.40 – 7.15 Zazen ja resitaatio
8.00 Aamupala
8.40 Työjakso
10.10 Teetauko
10.40 Työ jatkuu
12.10 Lounas
12.40 Loppusiivous
13.10 Tauko
15.00 – 16.30 Zazen
16.30 Tauko
19.00 – 21.10 Zazen

Zazen
Zazen (坐禅) on japania ja tarkoittaa istumameditaatiota. Se on keskeisin harjoituksemme. 

Yksi kierros zazenia kestää 40 minuuttia. Kello soi puolessa välissä (20min.), jolloin on mahdollista vaihtaa asentoa. Aamulla zazen kestää tunnin, jolloin asentoa voi vaihtaa 30 minuutin kohdalla. Illalla zazenia on kolme kierrosta, joista viimeisin 20 minuuttia. 

Sangen-sensei pitää dokusania (yksityinen tapaaminen opettajan kanssa) viikottain. Vierailjoilla on mahdollisuus pyytää dokusania tarvittaessa.

Ruokailu
Aamupala ja lounas ovat muodollisia. Ne alkavat resitaatiolla ja syöminen tapahtuu hiljaisuudessa. Illallista ei tarjoilla erikseen, vaan asukkaat ottavat itse syötävänsä iltapäivä -tauon aikana.

Majoitus
Sannejissa on useita huoneita käytössä vierailijoille ja asukkaille: yksi iso makuusali sekä pienempiä huoneita.

VIERAILUT

Sannejiin on mahdollista tulla istumaan zazenia, vierailemaan päiväksi, viikonlopuksi tai pidemmäksi aikaa. Otathan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse ennen vierailuasi.

Jos et ole käynyt Zenin johdantokurssia (esim. Helsinki Zen Centerillä), ilmoitathan myös tästä ennen tuloasi, niin käymme läpi lyhyen johdannon ennen zazeniin osallistumistasi. 

Kaikki lyhyet vierailut suositellaan keskiviikon ja sunnuntain väliselle ajalle. Maanantaisin virallinen aikataulu päättyy aamupäivällä. Silloin alkaa asukkaiden vapaa-aika, joka päättyy keskiviikkoaamuna. Jos olet kauemmin kuin viikon, voit jäädä vapaa-ajan yli. 

Paras tulo-ja lähtöaika on aamupäivällä klo 9-11.30. Jos et pääse aamupäivän aikana, on mahdollista saapua iltapäivällä klo 13.30-14.30 tai 16.30-18.00 välisenä aikana.

HUOM! COVID -19: Jos huomaat mahdollisia covid 19-oireita, jätäthän silloin tulematta. Juuri ulkomailta palatessasi, pyydämme seitsemän päivän karanteenia ennen vierailuasi.

Mitä ottaa mukaan: 
– lakanat
– pyyhe
– työhön sopivat sisä- sekä ulkovaatteet
– zazeniin sopivat vaatteet, mielellään neutraalin väriset ja ilman kuvioita ja tekstejä. Hupulliset vaatteet eivät myöskään ole ideaaleja. Kesä-aikaan muistathan, että zendossa peitämme olkapäät ja polvet, eli emme käytä shortseja tai hihattomia t-paitoja ym.

Talvisin talossa saattaa olla hiukan viileää, varsinkin zendossa, joten ota mukaan myös lämmintä vaatetta.

Tulo-ohjeet: 
Lähin juna-asema on Karjaa, mistä haemme vierailijat autolla. Matka asemalta Sannejiin on 6 km ja kestää n. seitsemän minuuttia ajaa. Jos tulet omalla autolla, pihassa on pysäköintitilaa.
Osoite:  Sannäsintie 418, 10300 Raasepori. 

Pankkiyhteys ja tilinumero lahjoituksia varten
Vierailijoille ei ole sovittua kiinteää hintaa. Jokainen voi tukea Sannejin toimintaa lahjoittamalla eli antamalla danaa. Yleensä ihmiset ovat antaneet 10-35 €/yö.

Sannejista löytyy myös lahjoituslaatikko, johon voi antaa lahjoitusta senseille ja/tai asukkaille.

Helsinki Zen Center ry/Sannäs
IBAN: FI24 4170 0010 1784 20
BIC/SWIFT: ITELFIHH

Tiedustelut:
Puh. 040 166 0614 / zendo-ohjaaja tai sähköpostitse: sannPOISTA MINUTeji@zazen.fi